Mitä on mikroneulaus?

Mikroneulauksella tarkoitetaan ihon lävistämistä ohuilla steriileillä neuloilla. Nämä neulat saavat aikaan mikrovaurion iholla, jota iho lähtee korjaamaan. Tästä alkaa kollageenin ja elastiinin muodostus, kun iholla olevat solut uusiutuvat. Tästä hoidosta on hyötyä moniin ihon ongelmiin. Neuloilla tehdyt reiät antavat hyvän reitin tehoaineiden imeytymiselle. Tehokkuudestaan huolimatta, tämä hoito ei vaadi sairaslomaa. Tutkimuksessa havaittua: Normaali ihovoide imeytyi 3%, kun taas mikroneulauksen jälkeen imeytymisprosentti tehoaineille oli 90% luokkaa.

Kenelle hoito sopii:
– Korjaamaan juonteita, ohutta ihoa, couperosaa, rosaceaa, arpia, uv-vaurioita, isoja huokosia, raskausarpia, ihon pigmenttimuutoksiin

Kenelle hoito ei sovi:
-Jos iholla on tulehdusta, keloiditaipumusta (arven liikakasvua), diabetes, verenohennuslääkitys (esim.Marevan), myös säännöllinen särkylääkkeiden käyttö on hoidon este

Mikroneulaus kasvutekijöillä (Growth factor technology)

Ihonhoito solukasvutekijöillä kuulostaa varsinaiselta tieteeltä – ja sitä se onkin! Solukasvutekijöiden ominaisuudet ja vaikutukset todettiin ensin lääketieteen puolella ja nykyään niitä osataan hyödyntää myös ihonhoidossa.

Mikroneulauksella, jota tehostetaan kasvutekijöillä voidaan saavuttaa nuorekas, elinvoimaisempi iho ilman kalliita kirurgisia toimenpiteitä. Kasvutekijät ovat välttämättömiä ulkonäon nuorekkuuden ylläpitämiseksi. Useissa eri kliinisissä tutkimuksissa paikallisesti levitetyn kasvutekijän (growth factor) on huomattu vähentävän merkittävästi ryppyjen ja juonteiden määrää sekä lisäävän kollageenisynteesiä, eli ihon joustinaineiden tuottamista. Kollageeni on se, joka auttaa ihon uusiutumisessa sekä pitää ihon nuorekkaana.

Kasvutekijät parantavat myös erittäin hyvin haavoja. Lääketieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että kasvutekijät nopeuttavat arpien, palovammojen ja ihovaurioiden paranemista. Siksi hoito on erinomainen myös aknearpiin.

Mikä on kasvutekijä?

Kasvutekijät ovat ryhmä erityisiä proteiineja, joita löytyy monista eri solutyypeistä kehossa. Kasvutekijöillä on monia toimintoja, joista tärkein on solujen uudistamisen aktivointi. Eri toiminnoilla ne auttavat säilyttämään ihon nuorekkaan ulkonäön lisäämällä solujen uudistumista, solujen puolustusta, verenkiertoa ja kollageeni- sekä elastiinituotantoa.

Kasvutekijöillä on monia toimintoja, joista tärkein on solujen uudistamisen aktivointi. Eri toiminnoilla ne auttavat säilyttämään ihon nuorekkaan ulkonäön lisäämällä solujen uudistumista, solujen puolustusta, verenkiertoa ja kollageenia sekä elastiinituotantoa.

Hoidon esteet

Hoitoa ei voida tehdä:

  • Roaccutan kuurin aikana tai pitää olla kulunut 6kk hoidosta.
  • Raskauden ja imetyksen aikana
  • Aktiivinen herpes
  • Jos iholla on aktiivinen akne, rosacea tai ihotulehdus